Yhdessä vahvempia -hanke
2022-2023
Yhdessä vahvempia -hanke vahvistaa ja kehittää opettajien positiivisen pedagogiikan osaamista ja erilaisten oppijoiden kohtaamistaitoja niin perusopetuksessa kuin toisella asteellakin – tukien myös nivelvaihetta ”pakolliselle toiselle asteelle”.
MITÄ:
Hankkeessa jalostamme laajennettu oppivelvollisuus käytännön toimenpiteiksi perus- & toiselle asteelle – tukien nivelvaiheen osapuolia pedag. kehittämisellä & opetuskokeiluilla. Lisäksi lisäämme erityispedagogiika ja digipedag. osaamista opetuksessa sekä jo syntyneiden hyvien käytänteiden jakamista.
MIKSI:
Lisäämme yhdenvertaisuutta, kavennamme oppimisvajetta sekä osaamiseroja, vahvistamme tukiosaamista ja tehostettua ohjausta. Ammatillisen osaamisen kehittämisellä varmistetaan myös oppijoiden taitoja ja hyvinvointia.
MITEN:
Toteutetaan osallistujia aktivoivana ja osallistavana monimuotokoulutuksena (lähi / hybridi-, etä- ja verkko-osiot).
KENELLE:
Perusopetuksen ja toisen asteen opetus- ja ohjaushenkilöstölle ja esimiehille.

Hankkeen tavoitteena on tukea ja kehittää opetushenkilöstöä LOPS:n sekä lukio- ja oppivelvollisuuslakien jalkautumisessa ja opetusmenetelmien kehittämisessä. Hanke lisää vahvuusperustaista erityispedagogista osaamista ja tvt:n opetuskäytön taitoja sekä vahvistaa laadukasta opetusta kaikille oppijoille.
Hanke on lähi- ja verkkokoulutusta, jossa etäjaksoilla työstettävät itsenäiset tehtävät ja pedagog. kokeilut tukevat uuden osaamisen aitoa implementointia oman koulun arkeen eri puolilla maatamme. Näin hyvät käytänteet ja laadukkaat menetelmät leviävät ja osallistujat saavat konkreettista kokemusta koulutussisällöistä ja opetuksensa kehittämisestä. Annamme koulutuksissa myös äänen opiskelijoille ja heidän ajatuksilleen koulun kehittämisestä ja toiveista opetuksen kehittämiseen.
Hankkeen tuloksena on osallistujien osaamisen ja laadukkaan opetuksen kehittyminen sekä pedagogisten menetelmien kokeileminen omassa työssä ja oppilaitoksessa (tiedon jakaminen). Lisäksi hanke vahvistaa erityispedagogista osaamista ja digitaalisia opetuskäytänteitä. Välittävän pedagogiikan tukeminen näkyy eri nivelvaiheissa ja monenlaisten oppijoiden kohtaamisessa. Tuloksena on erilaisia opetuskokeiluja, aktiivista tiedon ja kokemusten jakamista niin koulutuspäivissä, verkossa ja työyhteisössä (toimintakulttuurin uudistumista) sekä oppimisvajeen kiinni kuromista kaikkien eduksi.

Tervetuloa syksyn 2022 kestävään koulutukseemme tärkeästä ja ajankohtaisesta teemasta.
HUOM: Kaikki tämän hankkeen koulutuksemme ovat jo täyttyneet! (8/2022)
PÄIVITETTY VIIMEKSI: 1.11.2023

